Werk is begonnen, en nuuu al een gevaar...in t land!
01 nov. 2011
🇨ðŸ‡
vanuit Zwitserland
K zal ff kort vertellen wat ik zoal doe hier!
Ik doe gewoon mee met alle taken binnen het gezin op de boerderij. Dus sochtends begin ik met...tadaa de koeien!! ze moeten gemolken worden gevoerd en dan gaan ze naar de wei...ja je moet ze der heen krijgen...of eigenlijk nemen ze mij mee!
En dan moet er gras gehaald worden, de stallen gepoetst en uitgemest en allemaal klusjes. Vandaag heb ik tractor gereden!! Niet eens schade gemaakt! Okeej dat was midden op het land ook niet zo moeilijk
Verder heb ik eieren ingepakt...die haan is vals en heeft t op mij gemunt! miss begrijpelijk..maar ik kom alleen eitjes halen
Ohja, ik moest ook de stieren naar een andere wei brengen! Maar ze waren losgebroken dusi k moest ze eerst roepen...toen kwamen ze aanrennen..en ze rennen sneller dan ik! Ze omsingelde me en toen zat ik opgesloten
Gelukkig werd ik gered door Kurt
Ook doe ik veel in de tuin of wat klusjes zoals de boekhouding ed. en natuurrlijk...moest ik braaf oppassen op monsters!!!!! Gelukkig kon ik mijn toekomstige militaire opleiding enigzinds testen en ze luisteren prima
Het eten hierow is prima te eten! Helaas ontkwam ik er niet aan en was er gelijk kaas! Raclette...nog steeds niet te eten! maarja gelukkig keuze zat
Verder moeten die koeien ook constant eten dus ben ik ook veel bezig met de gras-wagen gras halen....dat is echt een mega werk! Die koeien eten veel te veel...eerst moet het gras gemaaid worden dan bij elkaar geveegd ( mega stijl!) en dan rijden we er overheen met de machine en nemen we het mee...om dit vervolgens de volgende dag weer te doen
gelukkig ligt er vanaf volgende week weer sneeuw! dus geen gras
Dan mag ik uit de hooizolder hooi halen...en natuurrrlijk springen

Ja, geen zorgen, ik vermaak me prima hier
Het is hier zeer mooi en je kunt hier fantastisch hardlopen! Maar ik moest weer eens gaan...eindelijk doe koeien meur van mn huidje schrobbe! Geen zorgen, ik hou jullie spoedig op de hoogte!

Veel succes nog daar!
-XXX- Milka
02 nov. 2011, 09:12
ik zie je nog op het terras in Les Hauderes van de raclette genieten...volgens mij was je toen "richtig Satt", misschien was dat een andere kaassoort??
doe maar voorzichtig met die pinken, die kunnen flink etteren.
werkse
02 nov. 2011, 20:54
hee mir! zo snel al!! :( jammer dat ik je niet nog even gezien heb.. sinds wanneer ben je er al ? en hoelang blijf je in zwitserland?
heb je het wel al een beetje naar je zin?
xx shannah en kevin
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}